27 mei 1920 Zuilen - 31 mei 1945 Bergen Belsen
Britse piloot in clubhuis
Overleden in Bergen Belsen

Scouting

Als zoon van de oprichter van de derde Hilversumse Groep, de dominee Willem ten Boom, werd ook Kik Scout. Op 2 juli 1932 werd hij geïnstalleerd.

Tijdens de oorlog

Toen Scouting verboden werd, nodigde Kik alle leden uit bij de kampeerclub en de kampen gingen gewoon door. Kik werd van school verwijderd omdat hij een anti-Duits versje in de schoolgang had opgeplakt. Vanaf het begin van de oorlog was Kik al bij het verzetswerk betrokken. Hij verspreidde illegale lectuur, spioneerde, overviel distributiekantoren en wapentransporten en hielp onderduikers en piloten. In het verscholen clubhuis “Het Behouden Huys” trainde hij andere scouts in handgevecht en smokkeltechnieken. Ook zat er enige tijd een Britse piloot ondergedoken. Met valse legitimatie van de Sicherheitsdienst wist hij een aantal mannen die bij een razzia in 1944 waren opgepakt, vrij te krijgen.

Opgepakt

Op 18 augustus 1944 werd hij in Zeist opgepakt. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich en gebruikte zijn vuurwapen. Op 31 mei 1945 is hij in het concentratiekamp Bergen Belsen op 25-jarige leeftijd overleden.