12 oktober 1913 Alkmaar - 22 mei 1997 Utrecht
Akela
Hielp onderduikers
Koerierster
Opgepakt en ter dood veroordeeld

Scouting

Nel werd in 1925 lid van een vendel van het Nederlandse Padvindsters Gilde. Ze was betrokken bij de organisatie van de Wereld Jamboree in 1937.

Tijdens de oorlog

Als akela raakte Nel betrokken bij het verzet. Ze begon met illegale krantjes rondbrengen en het helpen van onderduikers. Ze werd koerierster voor de groep Fiat Libertas, die ontsnapte krijgsgevangenen en geallieerde piloten de grens over hielp.
In september 1943 werd de groep verraden. Nel werd overgebracht naar het Oranjehotel in Scheveningen. De volgende ochtend werd zij tot diep in de nacht aan één stuk door verhoord. In juli 1944 werd Nel ter dood veroordeeld en opgesloten in Kamp Haaren. Toen op 5 september 1944 (Dolle Dinsdag) er geruchten waren over oprukkende geallieerden, werd ze naar een gevangenis in Waldheim gebracht. Op 6 mei 1945 werd de gevangenis bevrijd door de Russen. Nel woog 35 kilo en was zo verzwakt dat ze het laatste deel van de vijfdaagse terugreis op een bolderkar aflegde.

Na de oorlog

Zodra Nel thuis weer was uitgerust meldde zij zich present voor scoutingtaken.