Elk jaar op 4 mei zie je tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam tientallen scouts en zeekadetten allerlei taken uitvoeren. Je ziet ze onder andere de herdenkingskransen aanreiken, bij de vlaggen staan en speciale gasten begeleiden. Er zijn nog meer taken, waar in totaal 74 scouts voor worden ingezet. Ze komen ieder jaar uit één provincie. In 2023 zal dat uit de provincie Overijssel zijn. Woon jij in Overijssel en ben je 13-17 jaar oud (op 4 mei)? Dan heb je de unieke kans om dit hoogtepunt mee te maken als scout.

Inschrijving en werkwijze

Deelnemen aan de Nationale Herdenking is een bijzondere en vooral indrukwekkende ervaring die je je leven niet zult vergeten. Daar hoort zeker ook een goede voorbereiding bij. Alles bij elkaar is het een complete activiteit met meerdere momenten en een grote groep deelnemers. Als jij een van die deelnemers wil zijn, kun je je vanaf 15 januari inschrijven. Omdat er in Overijssel veel scouts zijn, werken we met een voorinschrijving om iedereen een eerlijke kans te geven. Als er meer dan 74 scouts zich inschrijven dan gaan we loten.

Vlak voor de inschrijving opent ontvang je een mail met de link naar het inschrijfformulier als je in de doelgroep valt. Je hebt de mogelijkheid om je dan tussen 15-29 januari in te schrijven. Uiterlijk 5 februari weet je of je mee mag of niet (na een eventuele loting)

Vragen?

Op 11 januari was er een online informatieavond, deze kan je hier terugkijken.

 

Ook kun je de pdf presentatie (3.78 MB)  van de informatieavond downloaden. Daarnaast is er een FAQ beschikbaar.
Voordat je jezelf inschrijft, lees ook de pdf deelnemersvoorwaarden (132 KB) goed door.
Vind je je antwoord daar niet terug? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om met het team in contact te komen.